Pagina's

zondag 3 juli 2016

Review: Shuttlecock

Shuttlecock Shuttlecock by Graham Swift
My rating: 3 of 5 stars

Waterland van Graham Swift is absoluut een van de beste boek die ik ooit (her)las omdat Swift op een onopvallend geniale manier verhalen weeft. Zijn talent komt ook in Shuttlecock (zijn 2de roman, 1981) boven maar niet zo indrukwekkend als in Waterland (zijn 3de roman, 1983). Bovendien is het verhaal minder breed én minder diep.
Hij slaagt er wel in om verschillende lagen en lijnen samen te brengen in een boeiend geheel maar alles is toch iets te net-niet-supergoed. Als je het bekijkt als een opstapje/voorbode naar zijn volgende boek, Waterland dus, dan is het voor de volledigheid zeker het lezen waard. Maar gezien Swift ondertussen al een tiental boeken schreef zou ik aanraden om toch eerst een ander en beter te lezen, bijvoorbeeld Waterland, Last Orders (1996, Booker Prize, zelf nog te lezen) en Mothering Sunday: A Romance (2016, pas verschenen, nog aan te schaffen en te lezen).
In elk geval moet wie houdt van goed geschreven, sterk opgebouwde verhalen over familie, geschiedenis, herinnering, relaties, zelfbeschouwing Graham Swift zeker een kans geven.

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

"Waarlijk vreemd vermag alleen te zijn wat menselijk is". Wisława Szymborska