Pagina's

maandag 5 oktober 2009

Leegloper

Langs de groene Schelde. Ze is even groen als de weides ernaast. Samen zijn ze een rustsplaats voor vele trekvogels. Een zeer mooi stukje Gent. Een zeer lastig stukje Gent.

Leeg loop ik me altijd. Even ontspannen een toertje doen is er bij mij niet bij. Ik wil hijgen, zweten, blazen... als ik thuiskom. Het is niet zoals het hoort, het is zoals het is. Ik kan gewoon niet op mijn gemak lopen. Ik wil sneller en langer lopen. Ik wil winnen, al is het enkel tegen mijn eigen traagheid.
Pas op, ik geniet ook wel, enorm zelfs. In feite geniet ik pas echt als ik me leeg loop.


Grotere kaart weergeven


Hierboven zie je mijn huidig parcours. Ik woon niet onder een brug in de E17. Nee, punt A is mijn keerpunt. Ik begin bij B dat je ergens heel ver weg op de kaart zal vinden. Nu ja, 4 km ver. Ik loop dus van B naar A en dan terug. In ongeveer 45 min. Vooral de 4 km langs de Schelde loop ik tempo. De 2 km ernaartoe en de 2 terug zijn warming up en cooling down (zweten, zuchten, kreunen...).

De bedoeling is om stelselmatig het traject te verlengen tot ik aan het eerste brugje geraak (waar een torentje staat en een Thai is, zie je niet echt goed op Google maps), om daar de Schelde over te steken en zo over de andere oever terug te lopen.

Collega leeglopers kunnen eens een kijkje nemen op Afstand meten, daar kan je een traject mooi uittekenen, zoals hieronder te zien is in een fictief voorbeeld. De afstand wordt dan berekend en als je je tijd invult, krijg je een gemiddelde te zien. Er zijn waarschijnlijk nog een interessante dingen mee te doen. Voer voor verder onderzoek.
Zo, als iemand me ooit leegloper noemt, dan antwoord ik minachtend: jogger!

1 opmerking:

  1. tijd is zn vijand, afstand zn doel, zn meester noemt snelheid. De jogger.

    BeantwoordenVerwijderen

"Waarlijk vreemd vermag alleen te zijn wat menselijk is". Wisława Szymborska